Ost-snacks med Brieost

Ost-snacks med Brieost 

Recept av Carmen Winding

Ingredienser

250 gram Brieost (hälften av en hel rund Brieost)

200 gram riven ost (cirka 5 deciliter)

6 ägg 

5 påsar á 40 gram torr och väldigt lagrad parmesanliknande ost.

 

Gör dina fredagssnacks så här

 

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen lätt i en bunke. Häll i den rivna osten tillsammans med osten i påsarna och rör om lite lätt. Låt smeten stå och vila en liten stund medan du skär upp Brie-osten i skivor. Lägg ut Brieost-skivorna på en plåt med bakplåtspapper. På varje skiva kletar du på lite av ost-smeten. Spara hälften av smeten till ostsnacks. Grädda Brie-skivorna cirka 6-7 minuter i 250 grader. När de är klara låter du dem kallna på ett galler.

 

 

Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper. Gör små runda bollar (cirka 2-3 teskedar stora) och lägg ut dem med några centimeters mellanrum. Bollarna kommer att flyta ut lite till storleken av stora chips. Grädda dessa ost-snacks cirka 5-7 minuter i 250 grader. När de är klara låter du dem kallna på ett galler.

 
Eftersnack

Chips, pizza eller annat gott vill man gärna ha en fredagskväll. Som LCHF:are klarar man fredagsmys med dessa supermumsiga ostdelikatesser.

 

 

 

 

 

Kommentera här: