Ost-snacks med Brieost
Ost-snacks med Brieost
Recept av Carmen Winding
Ingredienser
250 gram Brieost (hälften av en hel rund Brieost)
200 gram riven ost (cirka 5 deciliter)
6 ägg
5 påsar á 40 gram torr och väldigt lagrad parmesanliknande ost.

Gör dina fredagssnacks så här
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen lätt i en bunke. Häll i den rivna osten tillsammans med osten i påsarna och rör om lite lätt. Låt smeten stå och vila en liten stund medan du skär upp Brie-osten i skivor. Lägg ut Brieost-skivorna på en plåt med bakplåtspapper. På varje skiva kletar du på lite av ost-smeten. Spara hälften av smeten till ostsnacks. Grädda Brie-skivorna cirka 6-7 minuter i 250 grader. När de är klara låter du dem kallna på ett galler.

Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper. Gör små runda bollar (cirka 2-3 teskedar stora) och lägg ut dem med några centimeters mellanrum. Bollarna kommer att flyta ut lite till storleken av stora chips. Grädda dessa ost-snacks cirka 5-7 minuter i 250 grader. När de är klara låter du dem kallna på ett galler.

Chips, pizza eller annat gott vill man gärna ha en fredagskväll. Som LCHF:are klarar man fredagsmys med dessa supermumsiga ostdelikatesser.